Uanset om man er på udkig efter en ny eller brugt bil, så kan det at optage et billån være svaret. Det er nemlig ikke alle mennesker, der på forhånd har sparet pengene op til den bil, de går og drømmer om, og det kan der være mange gode og private grunde til. Med et lån til bilen har man derfor mulighed for at få sin drømmebil, uden at have pengene på lommen, og for overhovedet at optage lånet er det naturligvis en forudsætning, at man bliver fundet kreditværdig. Det er den enkelte låneudbyder, der vurderer, om man kan findes kreditværdig til at optage et billån, og i den forbindelse har de forskellige udbydere også forskellige krav til dette.

Med en lånesammenligner online vil man kunne finde ud af, hvad kravene til et billån er de forskellige steder. Da det er muligt at låne penge til både nye og brugte biler, vil man online have mulighed for at låne op til flere hundrede tusinde kroner til en bil, mens det eksempelvis også er muligt at låne blot 10.000 kr. eller 50.000 kr., hvis det er det, man ønsker sig. Hvis man igen benytter sig af en lånesammenligner online, vil man kunne se, hvor man kan låne det beløb til bilen, som man har brug for.

Kan man optage et lån trods RKI?

Tiderne er forbi, hvor det kun var for de udvalgte at kunne låne penge til at købe en bil. Den dag i dag er det nemmere end nogensinde før at optage et lån for den helt almindelige dansker. Det betyder derfor også, at muligheden er åbnet for, at selvom man er registreret i RKI, kan man også låne penge til at købe en bil. Det er dog værd at være opmærksom på, at det ikke er alle låneudbydere med billån, der tilbyder dette, og hvis man skal finde det helt rigtige billån trods RKI, skal man kigge sig godt for.

Det er ingen umulighed, men det vil kræve lidt research – og hvis man ikke selv gider bruge for lang tid på det, kan det igen være anbefalelsesværdig at benytte sig af en lånesammenligner online. Man må vide, at hvis man er registreret i RKI og samtidig har et ønske om at optage et lån til en bil, eller et samlelån, så vil man få brug for en kautionist. Hvis man ikke ved, hvad en kautionist er, så anbefales det, at man sætter sig godt ind i betydningen af dette. En kautionist er nemlig en person, der sammen med låneansøgeren vælger at hæfte for lånet. Med andre ord betyder det, at hvis låneansøgeren ikke er i stand til at betale lånet tilbage for bilen, så vil kautionisten være forpligtet til at gøre det. Det er derfor ikke for alle at være kautionist, og det kræver under alle omstændigheder, at man har stor tillid til låneansøgeren og dennes betalingsevne, hvis man vælger at være kautionist.