Har du lånt penge flere forskellige steder? I så fald kan det være en fordel for dig at samle dine lån på ét sted. Derved kan du bedre skabe dig et overblik. I nogle tilfælde vil det tilmed være billigere for dig at tilbagebetale hele din gæld gennem samlelån.

Hvordan fungerer et samlelån?

Din bank vil i de fleste situationer gerne tilbyde dig et samlelån. Banken skal dog også tjene penge på aftalen. Derfor er det ikke nødvendigvis den billigste løsning. På nettet kan du finde en stor håndfuld af udbydere, der også tilbyder samlelån. Her er det nemt at sammenligne priser, renter og beløb. Find samlelån her.

Hvis du sidder med både et forbrugslån, banklån og en kreditkortgæld, kan det være uoverskueligt for dig at holde styr på de forskellige tilbagebetalinger. Renterne, beløbet og aftalerne er højst sandsynligt vidt forskellige blandt dine lån.

Du kan optage et samlelån, der hjælper dig med at betale dine andre lån ud. Derved har du kun én enkelt tilbagebetaling, som du behøver at tænke på. Et samlelån kan have en lavere rente end de andre lån. Samlelån er selvfølgelig på et større beløb end de andre lån, og derved kan en langsigtet aftale være bedre end de kortsigtede lån som fx kreditlån.

Hvornår skal du tage et samlelån?

Et samlelån er en god måde at danne et overblik over din tilbagebetaling af gæld på. Før du kaster dig ud i at samle dine lån, bør du kigge på dine nuværende aftaler med udbydere. Det er ikke altid bedst at betale alle lånene af ved at tage endnu et lån. Beregn dine nuværende renter og sammenlign dem med renterne på det nye lån.

Når du skal beregne dine nuværende udgifter, bør du beregne din restgæld. I bund og grund betyder det, at du skal kende størrelsen på din gæld. Derefter skal du beregne på dine månedlige omkostninger. Afslutningsvist skal du gøre op med dig selv og din økonomi, hvor mange penge du kan betale til den månedlige ydelse på dit nye samlelån.

Andre måder at låne penge på til dine afbetalinger

I andre sammenhænge kan det være bedre at finde andre metoder til at tilbagebetale sin gæld. Der er mange løsninger til at komme sine lån kvit. Du kan blandt andet tage et privatlån. Det er en nem og hurtig løsning, som både banken og diverse udbydere ofte tilbyder.

Hvis du tager et privatlån, fungerer det nogenlunde på samme måde med samlelånet. Her tager du blot et lån af den størrelse, som du skal bruge til at betale dine andre lån ud. Endnu engang skal du danne dig et overblik over dine nuværende aftaler. Ved større lån kan renterne være bedre. Det er dog ikke altid.

Derfor er det altid en god idé at sammenligne de mange muligheder – både angående samlelån og privatlån. Der er mange udbydere på markedet. Det giver dig mange muligheder for at betale dine forskellige lån ud og nøjes med at betale til en enkelt udbyder. Hvis privatlån er en bedre løsning for dig, kan du sammenligne privatlån her.