Du kan altid skifte udsteder af LEI-kode. Dette kaldes for en ‘overførsel’, så din LEI-kode simpelthen overføres og derpå administreres af en ny udsteder. LEI-koden ændres ikke af den grund. Men hvis dit ‘abonnement’ hos din nuværende udsteder endnu ikke er udløbet, mister du det restbeløb for den periode, du har betalt for, men altså ikke når at bruge. Du skal nemlig betale hos den nye udsteder fra start igen.

Hvis du vil være forsigtig, nøjes du med at betale for 1 års gyldighed af din LEI til at begynde med. På den måde mister du ikke ret meget, hvis du i løbet af året vil overføres til en anden udsteder, eller hvis du finder ud af, at du faktisk ikke har brug for LEI-koden længere.

Ulempen ved kun at have 1 års gyldighed opstår, hvis du faktisk er tilfreds med udbyderen og gerne vil blive, og du samtidig reelt har brug for LEI-koden i adskillige år fremover. Så kommer du nemlig til at betale dyrere end nødvendigt for et enkelt års gyldighed. Samtidig skal du have bøvlet med fornyelse/opdatering af dine data samt forlængelse af LEI-kodens gyldighed.

Fornyelse af LEI-koder

Indholdsfortegnelse

Uanset gyldighedsperiodens længde, fornyelse af LEI-kode (opdatering af data), eller overførsel til anden udsteder, så forbliver din LEI-kode den samme. Når du som juridisk enhed én gang har fået tildelt din LEI-kode, ændres koden ikke. LEI-koden hænger uløseligt sammen med din virksomhed.

Dette gælder også, hvis du af den ene eller anden grund ikke får opdateret/fornyet LEI-koden i tide. I dette tilfælde opretter udstederen dig igen som indehaver af den pågældende LEI-kode. Koden ændres ikke, men du skal betale gebyr for ny oprettelse og for at forlænge gyldighedsperioden.

Fornyelse af LEI-kode er for så vidt blot en opdatering af dine data en gang om året. Det er nærmest en slags administrativ eller bureaukratisk detalje. Men altså noget, der skal være i orden. GLEIF-databasen skal være fodret med opdaterede oplysninger. Hvilket vel egentlig er rimeligt nok og nødvendigt for alle.

For dig er det mest interessante, at du med mindst muligt bøvl får fornyet din LEI-kode en gang om året. Dette klarer du ved at ‘abonnere’ på lang gyldighedsperiode, fordi udstederen så tager sig af at opdatere dine data og sende det til GLEIF-databasen. Du får blot en meddelelse om, at det er klaret.

Ulempen ved at betale for 5 års gyldighed er, at du måske ikke har brug for LEI-koden gennem 5 år, og du får ikke dine penge retur for den periode, du ikke har brug for LEI-koden. Når du har betalt, har du betalt. En anden ulempe er, at du også mister dette ‘restbeløb’, hvis du undervejs finder ud af, du gerne vil skifte udsteder. For eksempel hvis du ikke er tilfreds med den service din nuværende udsteder tilbyder.